Splendid Oceaniques Villas In Binh Thuan, Vietnam

Sketched out by MM++ Architects and completed in 2014, the Oceaniques Villas is a residential project that can be found in Mui Ne, Phan Thiết, Binh ThuanVietnam.  Nestled amidst fabulous hotels and resorts, the complex boasts exceptional views of the sea and comprises a villa with 4 bedrooms as well as 2 other villas that feature 3 bedrooms each.

Amenities include superb 33 ft. x10 ft. swimming pools as well as fully equipped kitchens, dining rooms and living rooms that are combined seamlessly as part of a special unit that faces the beach. The rear areas feature patios that offer great opportunities for relaxation and entertainment while maintaining a tight connection to the interior tropical garden. One of the most outstanding accommodation options is definitely the master bedroom, which opens up to a stunning infinity pool.

The bedrooms placed on the first floor boast floor-to-ceiling windows and benefit from breathtaking views of the ocean. The bathrooms can be found at the rear of the abodes and flaunt natural ventilation thanks to a series of timber louvers.

Luxurious, minimalistic and elegant, the Oceaniques Villas form a dreamy place to come home to that has the potential to impress at a glance.

  • We are 4500 friends

From the MM++ Architects:

This project is a small real estate development located in Mui Ne, a seaside holiday destination in Vietnam’s south east coast.

The site has a trapezoidal shape 110 meters deep between the ocean and the road and 42 meters (138 feet) along the beach. The sea front view is amazing and unusual for a private residential project in this area, usually occupied exclusively by resorts and hotels. The idea was to maximize this potential with semi-detached sea front villas and keep a large part of the land as a “buffer” landscaped area to prevent noise from the road.

The construction is composed of 3 units: Two 3 bedrooms villas, and one 4 bedrooms villa, each with a private 10mX3m (33ftx10ft) swimming pool. The construction was raised to 1.8 meter (5.9 feet) from the beach level in order to keep a good privacy from the public beach, maximize the sea view and prevent from site erosion.

The interior layout offers a generous sea view for each space:

– On the ground floor the kitchen, dining and living room are merged in one single space mono-oriented to the beach front while the back has been designed with a patio open to the sky to bring sunlight, natural ventilation and a nice sequence for entrance and staircase with the pond and the interior tropical garden. Master bedrooms are open to the infinity swimming pool and by extension to the sea. In the back, each bathroom has a private garden with Jacuzzi, bringing light, ventilation and strong outdoor/indoor connection.

– On the first floor, all bedrooms have a large ocean view with floor to ceiling windows recessed in the concrete structure providing enough shadows. On the front, the flat roof becomes a huge timber decking terrace, extending possibilities to contemplate the ocean. In the back, are located the bathrooms, naturally ventilated through timber louvers.

Elevations are simple, following the layout strategy. The beach front elevation is widely open with large aluminum frame windows while the back elevation has no windows but timber louvers only. Therefore, in addition to the open air patio on the ground floor, it has been possible to limit the air conditioning to the bedrooms only.

This amazing location, so closed to the sea, is a dreaming place for living. This project tries to not miss this opportunity to offer to the guests a total and unique “seaside” experience. In line with our practice, the materials are basic and the design is minimalist, focusing on the quality of each space with no sophistication.

Photos by Hiroyuki OKI

comments powered by Disqus