Parry Sound Soft Renovation by Altius Architecture

0
55

This project is a renovation of a 1970’s house located in Georgian Bay, Ontario, Canada, featuring 3000 square foot semi-circle floor plan. It was completed by Altius Architecturewho concentrated mostly on creating an open concept kitchen and valance lighting for a cozy atmosphere.

Because of its privileged location and orientation, the program offers exquisite views of the Georgian Bay.

The central focal point on the main floor consists of a three sided fireplace. The renovation didn’t include all rooms; instead, all interior surfaces were resurfaced. The old kitchen was remodeled in order to incorporate a modern open concept layout. This open concept was delineated by backlit shelving and a three sided substitute with a concrete surround that replaced the fireplace.

In order to mitigate the irregular floor plan layout, simple aesthetic solutions were found and applied.

 

Previous articleLit Hillside Modern by DeForest Architects
Next articleTimeless Warsaw Apartment by Republika Architektury