Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados

0
116
Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (21)

The Saavedra House in Retamar, Almería, Spain was completed in 2009 by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados.

Although they had planning permission for 1 story at ground level, the owners wanted to build double the permitted area and they managed to realize that by excavating a large patio one full storey high over which a round and simple volume was planted.

The basement was transformed into an open living space facing the excavated patio.

At first it was a matter of space but then turned into a materialized wish.

Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (27)Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (26)Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (25)Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (24)Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (23)Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (22)Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (21)Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (20)Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (19)Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (18)Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (17)Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (16)Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (15)Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (10)Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (8)Basic Saavedra House by Juan Alberto Morillas Martín + Francisco Salvador Granados (6)

Photos by Jesús Granada

Via Archdaily

Previous articleLush St. Regis Shenzhen Hotel in China
Next articleIron Ant Farm House by Xrange Architects