Contemporary 2H House In Ho Chi Minh, Vietnam

Must Read

Anne Francis
Anne Francishttps://myfancyhouse.com/
I'm Anne, a writer sharing exciting home design ideas. My words inspire creativity for your living spaces. Let's explore ways to arrange furniture, mix colors, and create inviting atmospheres. Join me to transform your house into a place that reflects your unique style and comfort.

The 2H House is located within an urban area named Thanh My Loi in Ho Chi Minh, Vietnam, and it was designed by Truong An architecture and 23o5Studio for a family with two children. Completed in 2014, the residence was designed with flexibility and comfort in mind, and it offers perfect opportunities for socialization and entertainment whether we’re talking about cooking, playing music or partying.


On the outside, it features a sloping roof covered with traditional tiles, while on the inside, it boasts a youthful, vibrant atmosphere achieved with the help of colorful glass tiles, colorful furnishings and high-end amenities. Access between the two floors is achieved with the help of a spiraling staircase, which flaunts wooden steps that appear to be floating in mid air. During the night, lighting bouncing through the colorful glass tiles helps create a joyful atmosphere in the entire neighborhood.

From the architect:

This house was designed for a couple and their 2 little kids, located in Thanh My Loi new urban area in Ho Chi Minh city, Vietnam.

Together we dicussed and tried many solutions with an intent hope that we could create a living space that turns toward to not only conecting members of family to each others, but also harmonizing with the natural surroundings.

The house, which contains many functions, requires to be flexibly designed. The space is carefully considered to create the inside yard, like “a heart”, that separates function areas by natural factors. Beside that, bringing the sun and the rain into house is so interesting. It really aspired people, gave them effort to work, to play music, to cook, to meet friends and party together.

With the requirements to have a house with a slopping roof coverd by traditional tiles, we designed the house to show its dynamics and youth inside. The whole house is proposed as a sculpture. The random layout of colorful glass tiles make the rooms interesting and eye-attracting.

The bay window, the oak wood handicraft table and chairs are designed by the natural curves. The light on wooden surface can really bring out a joy, and warm feelings. At night, the house, likes a latern with yellow light bounce through glass tiles, creates a warm atmosphere for the entire neighborhood. This is also one of the most impressive things in this project.

Design Team: Nguyen Cong Duy, Ngo Viet Khanh Duy, Tran Nhan Hai
Year: 2014
Photographs: Quang Tran

Related story:
L-Shaped Residence in Larissa by Potiropoulos D+L Architects

Latest Posts

More Similar Articles Like This