Elsternwick Addition In Melbourne, Australia

Must Read

Anne Francis
Anne Francishttps://myfancyhouse.com/
I'm Anne, a writer sharing exciting home design ideas. My words inspire creativity for your living spaces. Let's explore ways to arrange furniture, mix colors, and create inviting atmospheres. Join me to transform your house into a place that reflects your unique style and comfort.

This cozy, colorful and comfortable home can be found within a suburb called Elsternwick in Melbourne, Australia. It was designed by Sketch Building Design and looks like a perfect place to come home to after a hard day’s work. The abode boasts two levels that are linked by an interior staircase with wooden steps. The staircase can be found in the living room, which is connected to a small outdoor courtyard thanks to a series of sliding glass doors.


The courtyard is a perfect place for socialization and relaxation, and it even features a small barbecue area. The living room includes an L-shaped sofa as well as a small glass coffee table, a fireplace and a quirky stag head on the wall – a unique and unexpected decoration. In fact, these colorful decorations can be found throughout the property, whether we’re talking about the amazing paintings that beautify the hallway behind the staircase or the bright pink seats found in the courtyard.


The kitchen features a beautiful white chandelier placed directly above the dining table, which offers enough seating for six. The Elsternwick Addition flaunts high-end amenities and high quality finishes, including impressive wooden floors.

Related story:
Lorne Hill House In Victoria, Australia

From the architect:

Nestled amongst a row of Victorian terraces, this two bedroom, single fronted, traditional house has been transformed into a light filled, three bedroom, smart family space.

The project required a full town planning permit, including heritage assessment. The design brief was to create a large open plan living zone, with the entire upper level to be a parents’ retreat. The client placed a large emphasis on maximising the amount of natural light and space. This was successfully achieved through the creation of an architectural form that challenges conventional renovation design.

The distinctive and clean built form, coupled with elegant interiors provides a striking contemporary addition that is in harmony with the original Victorian terrace.

Latest Posts

More Similar Articles Like This