Minimalistic Elegance Within Apartment D In Stuttgart

Must Read

Jane Mullock
Jane Mullockhttps://myfancyhouse.com/
I'm Jane, a writer fascinated by houses. My stories are about the magic of homes and the people in them. Let's explore the secrets and joys houses hold, and discover the amazing stories behind every door. Come join me on this house-loving adventure!

Apartment D was completed in 2011 by Ippolito Fleitz Group, and it can be found within the beautiful city of Stuttgart in Germany. Owned by a young family, this attic apartment was completely redesigned and redecorated in order to meet modern and luxurious living standards, and so it features a minimalistic yet elegant allure.

Since it boasts a rectangular floor plan, the architects in charge of the project decided to place the main socialization areas such as the open space kitchen and the living room at the heart of the abode. The private living arrangements embrace these areas as part of a U-shaped plan, which means that the bedrooms and bathrooms would always be easily accessible while retaining their intimacy.

As far as originality is concerned, Apartment D boasts a series of wooden beams and columns that were remodeled and painted pale green in order to add a touch of contrast to the white, black and brown shades adorning the walls, floors and furniture pieces respectively. Many of the elements found within this welcoming home involve sharp geometry elements, which is why Ippolito Fleitz Group added a special wall graphic that features abstract patterns for a touch of contrast and balance. See it all for yourself in the images below!

Related story:
Spectacular D&E House In Castellón, Spain

From the Ippolito Fleitz Group:

A young family had its downtown Stuttgart attic apartment designed by us. General space arrangement and a selected material and color palette were given. The floor plan shapes a drawn-out rectangle. A generous living room area including an open space kitchen unit occupies the core of the apartment, while secondary rooms array in a U around it. The bare wooden roof construction was transformed into a space defining design element. By means of color and dynamic rounded shapes, its cladding forms a counterpart to the cubic nature of the furniture and equipment. Where they meet, the latter playfully submit to the beams and columns whose predominance is accentuated by lit gaps. An abstract wall graphic creates an additional contrast to the reduced geometry of the installations.

Photos by Zooey Braun

Latest Posts

More Similar Articles Like This