Benedict Canyon Residence: A Luxury Renovation in Los Angeles

Must Read

Jane Mullock
Jane Mullockhttps://myfancyhouse.com/
I'm Jane, a writer fascinated by houses. My stories are about the magic of homes and the people in them. Let's explore the secrets and joys houses hold, and discover the amazing stories behind every door. Come join me on this house-loving adventure!

The symbol of luxury that is the Benedict Canyon Residence is located within the beautiful city of Los Angeles in California, USA. Designed by the skilled professionals at Griffin Enright Architects, this renovation project was meant to enhance the looks and the comfort of an already impressive residence found in the Benedict Canyon area of LA, and as you are about to find out, the project was immensely successful.

The main addition to this stunning home involved an extended roof as well as a glazed rear façade. However, the ceiling is undoubtedly the main focal point of the renovation, and so it was outfitted with a series of track lighting elements that were placed neatly behind a special system made out of plywood panels. This system is directly linked with a stunning skylight that allows for a seamless flow of natural light within this superb home, thus helping blur the boundaries between the indoor and outdoor spaces.

Furthermore, mimicking the reflective properties of water and its transparency, the floors of this amazing residence are made out of stained concrete and flaunt a superb resin epoxy finish.

Related story:
Majestic Whites Road Residence in Auckland, New Zealand

Photos by Benny Chan

From the Griffin Enright Architects:

“This extensive renovation features a new extended roof element and glazed rear facade that opens the house up to the landscape and emphasizes the relationship between inside and outside.

The ceiling is the project’s main design intervention, with track lighting concealed behind a plywood panel system that is punctuated by the intersection of two sea-grass resin light boxes and a skylight. The skylight reinforces internal circulation, while the light boxes emphasize motion towards the outside.

Below foot, the floor is a stained concrete with a resin epoxy finish that gives it a liquid feeling and a distinct, reflective quality. Ultimately, the confluence of these effects is that traditional distinctions between ideas like inside and outside, and up and down are simultaneously blurred and redefined.”

Latest Posts

More Similar Articles Like This