Villa In Andalucia By McLean Quinlan Architects

0
275

This luxurious, 2-story villa can be found in Andalucia, Spain, and it was designed by McLean Quinlan Architects. The abode boasts breathtaking views of Serranía de Ronda, Rock of Gibraltar and the Mediterranean Sea, and it features a gorgeous exterior layout that oozes minimalism and elegance from each and every pore.


Inside, the villa flaunts no less than 3 connected pavilions that house 7 lavish bedroom suites. These pavilions are separated by beautiful stone terraces, gardens and pools of water for privacy purposes, so as you can probably imagine, the landscaping for this particular project is quite wonderful. The house is bathed in natural light that flows in seamlessly through the generous windows. The interior walls are crisp white for the most part but they are adorned with colorful paintings for a touch of contrast.
The exterior terrace features a wooden deck as well as a gorgeous infinity pool that offers fabulous relaxation opportunities.

From the McLean Quinlan Architects:

The design strategy for this new build villa was to create a building that would exploit the spectacular landscape, while creating an exemplary building for the 21st century.

The site occupies a panoramic south west facing sweep of embankment, with impressive views to the Mediterranean, Rock of Gibraltar and Serranía de Ronda.

The building has seven bedroom suites for the family and their guests in three linked pavilions separated by pools of water, gardens and stone terraces.

Landscaping was key to the concept for this dramatic site and the combination of visual, solar and centrifugal influences inherent in the landscape created a natural orientation for the building – as a series of parallel surfaces on a NE/SW axis. These layers defined both shade and space from which to enjoy the Andalucian sunlight, providing tantalising glimpses of the view beyond and shaping tranquil spaces for the inhabitants.

The effect of shadow and water in an Islamic garden was both a practical and metaphoric influence on the design of the whole building – helping to temper the immediate microclimate while quietly referencing the historical context.

Previous articleModern Residence Dream Valley In Thailand
Next articleApls Villa In Passo del Cavallo, Lumezzane, Italy