Competitive Aristoteles 235 by Santiago de la Mora, Fernando Martinez & JCK

0
51

When the circumstances are challenging you have to adapt. That’s what Santiago de la Mora, Fernando Martinez & JCK did when they designed the Aristoteles 235 because they had to maintain a dialogue with a surrounding building listed by the INBA (Mexican institution for protection of historical buildings).

The building was designed horizontally in order to maintain a blind façade to the street. It has large windows that provide views and light, also permitting the sun to enter during winter and creating the shadow effect in the summer. The climate is controlled by strategically placed windows that allow the hot and cool air to enter, keeping the climatic comfort all year long.

There were used only the finest materials on the market which complement the interior: ash wood floor, apparent concrete walls, kitchen black glass and Carrara marble bathrooms.

Previous articleSerene New Edinburgh Houseby Christopher Simmonds Architect
Next articleItalian Inspired Malibu House