Youth Hotel of iD Town In Guangdong, China

0
159

Youth Hotel of iD Town is the result of a successful renovation by O-office Architects. The project was completed in 2014 in Shenzhen, Guangdong, China, and it includes 19,375 square feet of space. The main modifications involved adding a new hotel infrastructure to the building’s central corridor as well as implementing prefab steel opening boxes on the façade.


The hotel’s ground floor houses an open kitchen, a café, a common space and the reception area. The second, third and fourth floors include the rooms, which boast minimalistic designs complemented by contemporary furnishings and amenities. Youth Hotel of iD Town adds a modern twist to a classic building that used to serve as a primary dormitory in the residential area of the Honghua Dying Factory. On the outside, the building retains some elements of its old cold design that are balanced out by colorful windows and glass doors.

From the architect:

Youth Hotel of iD Town, on the hilltop of the seaside valley, was originally served as one of the dormitory building in Honghua Dying Factory’s residential area, representing the settlements of the first batch of immigrant labors after the open-reform policy and industrialization that firstly took place in Shenzhen.

The renovation process mainly consists of two spatial actions: firstly equipping the central corridor with new hotel infrastructure to facilitate the new living units, and secondly installing a sequence of prefab steel opening box on the existing facade to create a more dynamic interaction between the building and the surrounding nature. The ground floor functions as a multi-purpose social space with a variety of facilities containing reception, cafe, open kitchen and common space. By a subtle alteration of the original structure this handful of functions dynamically relate to one and other.

The living units, located from the 2nd floor to the 4th, brought back to life by small adaptations of the original framework bringing the opportunity of a new perspective to the original spatial composition. All these subtle but influential alterations creates a new breath to this once ruined structure.

Architect In Charge: Jianxiang HE, Ying JIANG
Design Team: Mincong Deng, Jingyu DONG, xiaolin CHEN
Area: 1800.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Chaos.Z

Previous articleVilla Rotonda In Goirle, The Netherlands
Next articleRustic And Comfortable Home In Indiana, United States