EPV House In Hưng Yên, Vietnam

0
214

This comfortable semi-dethatched residence was dubbed EPV House, and it is located in Hưng Yên, Vietnam, within the beautiful Ecopark Green Urban Area. It is surrounded by natural vegetation and features a slightly rustic and very welcoming interior that encourages relaxation and socialization. At the ground level, the EPV House flaunts a living room, a dining room, a kitchen, a terrace and a special corner dedicated to relaxation.


The living area is connected to the side terrace with the help of sliding and folding doors. The core of the house is where we find a sizeable void, which comprises a pair of wooden fin blocks. These blocks are the primary focal point of the residence and help mask various technical systems. Under the void, there is a dining table that is flooded with natural light and receives proper ventilation.


The materials used for this unique project comprise bamboo, cement, polished concrete and solid wood. The EPV House boasts 1,722 square feet of living space, and it was designed by AHL architects associates.

 

From the architect:

EPV is a semi-detached house located in Ecopark Green Urban Area, Vietnam. Ecopark is known as a new green urban area with a lot of ancient trees, low building density and the house seems to be hided behind the trees. Client want a house to rest, relax on every weekend.

The rule is architect can only intervene the inner spaces, not to change the outside perspective to avoid affecting of general landscape of the area.

The existing characteristics of the project (location, demand) was the basis point for architect oriented their design ideas : pure, simple and abit rustic with delicate details.

Ground floor layout is changed to bring more comfort and fit new demands. Side terrace is connected to the living space inside by using slide and fold door system.

A big void has been created in the middle of space bringing better connectivity between spaces (horizontal and vertical). Two wooden fin blocks are released into space, becoming the focal point of the house. This wooden block is folded from wall (2nd floor) to ceiling (1st floor) and also help to hide all technical system on 1st ceiling.

Dining table located under the void, receiving maximum natural light and ventilation from outside.

Polished concrete, cement wall, bamboo, and solid wood for interior furniture are the main materials exploit throughout the project. Finishing materials is rustic but delicate details

Finally, Client had a weekend house with open spaces, quiet and really relaxed. That’s the point we want!

Architects In Charge: Hung Dao, Hoang Nguyen
Area: 160.0 sqm
Photographs: Hoang Le

Site Supervisor: Nguyen Nhu Ve
Natural Wood Contractor: Gia Long Interior
Laminated Wood Contractor: VietDC Interior

Previous articleCabin 2 In Blairgowrie, Australia
Next articleBarrancas House In Mexico City, Mexico