Linear House In San Francisco, Cordoba, Argentina

0
191

The Linear House was named as such because of its simple, modern and linear design. It is located in San Francisco, Cordoba, Argentina, and it was completed in 2012 by Roberto Benito. It features a rectangular layout as well as a high quality construction that was achieved by using only high quality and low-maintenance materials.


The design has all of the primary rooms facing the park to the northern side of the lot, while the service areas face south. The home was put together using concrete blocks complemented by lightened slabs and polystyrene blocks. It features double-glazing, a ventilated façade as well as suspended ceilings. Overall, it flaunts 2,981 square feet of living space, and it truly represents a masterpiece of modern design and architecture.

From the architect:

The setting is a dense grove, gravel streets, birds migrating from the countryside, neighborhood / oasis, atypical in the city, as if it were elsewhere. Upon entering the field, it appears there, with his camouflaged righteousness, subjected almost unconditionally. As if it had always been there, it seems pertinent, with a respectful height, introverted, concealed …

Hard and simple lines, a rectangular design, but surrendered to its environment. Noble materials and colors seeking continual communion that require no maintenance. With a simple, linear design, all the main rooms face the park to the north and all the services face south. It starts with the living areas and ends in the most private suite.

Openly connected spaces are unified by the clear smooth cement floor across the surface. Especially kept in isolation, it was built with concrete blocks, lightened slabs with polystyrene blocks, suspended ceiling, double glazing and ventilated facade covered with metal plates.

Container of dreams, generator of emotions, informal and personal as the owners imagined it.

Architects: Roberto Benito
Location: San Francisco, Cordoba, Argentina
Interiors: Nancy Silvestro
Project Area: 277.0 m2
Project Year: 2012
Photographs: Gonzalo Viramonte

Previous articlePIK Residence In Jakarta, Indonesia
Next articleHouse With Four Houses In Penafiel, Portugal