LOOP – new structure in Porto, Portugal designed by FAHR0213

0
126

For the celebration of the 10th anniversary of the creation of the Science and Technology Park of the University of Porto, (UPTEC), FAHR was challenged to develop a structure for the garden in front of the central building that symbolized this mark in time and made it last in the future as a symbol of the park.

You can check the pictures taken in Porto and check the LOOP here:

From the architect:

We started by looking for a silhouette capable of being a center in Asprela, mainly characterized for being a pole of great concentration of health and educational facilities, that generates a daily flow of people without many reasons for permanence by the absence of points of interest in the public space.

In the combination of a concrete circle bench with an organic texture, LOOP assumes the idea that repetition is never equal, the same round will never be the same. With each circle that closes new textures are generated, bringing their own identity. The meeting in the garden allows the conversation, democratizes the themes, leaving without limits the participation of those who pass by.

In the studio we wanted to believe that we were developing a new locus, a reference in the public space that allows any type of appropriation.

architects FAHR0213
team Filipa Frois Almeida, Hugo Reis, Sérgio Marafona, Catarina Azevedo
engineering Streng
construction Fernando Moreira da Silva & Filhos, OpoLab
photography João Morgado
client UPTEC
location Porto, Portugal
built 2018

Related reading:
Genuine RE Café and Dining Bar by Minas Kosmidis
LOOP elevation plan
LOOP elevation plan
LOOP floor plan
LOOP floor plan
Previous articleInterior Design ideas for the bedroom in 2019
Next article4 Unlikely Sources of Home Decor Inspiration That Will Surprise You